Svjedočenje majke
0

Michael Essien dvaput prebolio malariju

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Michael Essien, sjajni nogometaš Chelseaja i reprezentacije Gane, imao je tešku sezonu u londonskom klubu, budući je zbog povrede koljena propustio uvodnih šest mjeseci sezone.

Međutim, ta povreda je u usporedbi s onim kakvo je imao djetinjstvo ipak blaga. Kako priča njegova majka Aba Djanode za engleski The Sun, popularni "bizon" (nogometni nadimak) je prebolio dva puta malariju do svoje sedme godine.

  • Prvi puta je dobio malariju nakon samo deset mjeseci života, a drugi put kada je imao sedam godina. Naravno, bila sam jako zabrinuta jer je temperatura rasla u nedogled. No, uvijek smo dobro reagirali na te pokazatelje i na sreću prebolio je malariju oba puta uspješno - rekla je Aba Djanode, te nastavila:

  • Nažalost svi u Gani smo spremni suočiti se s nečim takvim. Malarija je kod nas sasvim obična, svakodnevna stvar.

Svakih 30 sekundi u Africi prosječno umre jedno dijete od te pošasti, pa izuzeće nije niti situacija u Gani.

  • Nismo bili u šoku kada se to dogodilo, niti prvi, niti drugi put. Naviknuti smo na to i sve se obitelji bore s tim decenijama - rekla je snuždeno Aba Djanode, ali sretna što je 26-godišnji Michael prebolio sve to i danas postao jedan od najboljih veznjaka na svijetu oko kojeg se okreću milioni.