Ligue 1
6

Meunier s dva pogotka donio pobjedu PSG-u na gostovanju u Dijonu

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U devetom kolu francuske Ligue 1 Dijon je dočekao PSG, a gosti su slavili rezultatom 2:1.

Parižani su igrali bez povrijeđenog Cavanija, što se itekako osjetilo. Najzanimljiviji trenutak u prvom poluvremenu se desio u posljednjoj minuti kada je Dani Alves šutirao iz slobodnog udarca sa ivice kaznenog prostora, ali je pogodio prečku Reynetovog gola.

PSG je u posljednjih pola sata napravio pravu opsadu gola domaće ekipe. Najprije je Mbappe u 58. minuti iz dobre pozicije šutirao preko gola, a potom se prečka domaćeg gola zatresla u 62. minuti kada je Marquinhos šutirao glavom. Mbappe je imao još jednu priliku u 68. minuti, ali je Reynet sjajno odbranio njegov udarac.

Reynet je kapitulirao u 71. minuti, kada je pogodio Meunier. Neymar je šutirao s ivice kaznenog prostora, Reynet je odbio loptu na koju je natrčao reprezentativac Belgije koji je poslao u nebranjeni dio mreže za 0:1.

Dijon je izjednačio na 1:1 u 87. minuti susreta prekrasnim pogotkom sa tridesetak metara. Igrači Dijona su došli do lopte na svojoj polovini, a nakon duge lopte Kimpembe je izbio ispred svog kaznenog prostora, na nju je natrčao Jeannot i silovitim udarcem iz prve matirao Areolu za veliko slavlje domaćih navijača.

Ipak, gosti su do tri boda došli u sudijskoj nadoknadi. Alves je s centra uputio dugu loptu ka Mbappeu koji je primio na lijevoj strani, a potom asistirao heroju Parižana Meunieru koji je postigao drugi pogodak u 90+2. minuti za konačnih 1:2.