Liga za opstanak
57

Metalleghe pobijedio Široki Brijeg na Pecari

Piše: Edin Isanović
Foto: Facebook/NK Široki Brijeg
Foto: Facebook/NK Široki Brijeg
Široki Brijeg je u okviru 4. kola Lige za opstanak ugostio ekipu Metalleghea. Krajnji rezultat bio je 0:1.

Domaći su u ovaj dvoboj ušli dosta rasterećeno, dok su gosti iz Jajca bili pod imperativom dobrog rezultata jer je Čelik pobjedom protiv Olimpica smanjio prednost za novajlijom u ligi. Na kraju su izabranici Mate Neretljaka stigli do trijumfa.

Na otvaranju su prvo zaprijetili gosti, ali je golman domaćih bio na oprezu. Igrao se 19. minut kada je Ivanković dobro šutirao, ali je Fejzić dobrom intervencijom spriječio pogodak. Nakon toga se najčešće igralo između dva šesnaesterca.

Do 45. minute nije se dešavalo ništa značajno, a onda je Beganović u dva navrata mogao zatresti mrežu Širokog Brijega.Ipak, niej uspio. Golman i jedan odbrambeni igrač tima sa Pecare spriječili su pogodak. Ostalo je 0:0.

U nastavku gosti igraju ofanzivnije. Sjajan pogodak za Metalleghe postigao je Aletić u 55. minuti. U tim trenucima bilo je 0:1.

Imali su gosti dobru priliku preko Zebe u 62.minuti. No, loše je šutirao. Pet minuta poslije Zlomislić je pokušao iz slobodnog udarca, ali nije bio precizan. Dobre prilike kasnije su imali Wagner i Menalo, ali je Fejzić dobro intervenisao. Ostalo je 0:1.

Izuzetno važna pobjeda Metalleghe u borbi za opstanak.