Nogomet
25

Mesut Ozil potpisuje novi ugovor s Arsenalom, sedmično će zarađivati 180.000 eura

Klix.ba
Mesut Ozil (Foto: EPA)
Mesut Ozil (Foto: EPA)
Njemački reprezentativac Mesut Ozil je spreman produžiti saradnju s Arsenalom, a novi ugovor će mu donijeti sedmičnu zaradu od 180.000 eura.

Dvadesetosmogodišnji Ozil je u sjajnoj formi ove sezone, a u svim takmičenjima je postigao sedam golova, jedan manje u odnosu na cijelu proteklu sezonu. Zbog toga ga očekuje novi ugovor, a čelnici Topnika mu nude sedmičnu platu od 180.000 eura.

Ozil je postigao fenomenalan gol u pobjedi Arsenala protiv Ludogoreca rezultatom 3:2 u Ligi prvaka, a taj trijumf je osigurao plasman tima iz Londona u nokaut fazu. Wenger ga želi zadržati u klubu te ga poredi s legendarnim Dennisom Bergkampom.

"Ima dosta sličnosti s Bergkampom. Mislim da može postati legenda, ukoliko bude vjeran klubu. Bergkamp je bio posvećen klubu, sve do svoje 38. godine. Želja mi je da Ozila imamo u narednih deset godina. Da biste postali legenda kluba, morate ostati dugo. Ako ostanete samo dvije godine, nećete biti legenda. Radimo na novom ugovoru", izjavio je Wenger.

Ozil se povezivao i s povratkom u Real Madrid, odakle je u Arsenal stigao 2013. godine za 40 miliona funti. Arsenal je trenutno četvrti u Premierligi, iza Manchester Cityja zbog gol-razlike, a tri boda više od Tottenhama.