Potez za svaku pohvalu
3.9k

Mesut Ozil i njegova zaručnica obećali 1.000 besplatnih operacija za djecu širom svijeta

Klix.ba
Nogometaš Arsenala Mesut Ozil i njegova dugogodišnja djevojka Amine Gulse odrekli su se svih tradicionalnih poklona za svadbu te su odlučili platiti 1.000 operacija za djecu širom svijeta.

Ozil je, pod objašnjenjem da je profesionalni nogometaš te da je u privilegovanoj poziciji što se tiče finansija, zamolio sve svoje goste da umjesto poklona podrže rad organizacije "BigShoe" koja je u direktnoj vezi sa najboljim njemačkim i švedskim doktorima i koja djeci širom svijeta pruža besplatne operacije.

Ovo je samo jedan u nizu sjajnih poteza nogometaša Arsenala koji se i ranije iskazao kao vrlo human, a on je 2014. godine nakon osvajanja Svjetskog prvenstva donirao kompletan bonus od oko 250.000 eura za operaciju 23 brazilske djece.

Bez obzira na skupljeni novac, Ozil i njegova zaručnica obećali su da će sigurno snositi troškove za operacije 1.000 djece širom svijeta te su apelovali na sve goste njihove svadbe da svojim donacijama taj broj mogu i dodatno povećati.

"Zajednička odluka mene i moje zaručnice je da ćemo snositi troškove za operacije 1.000 djece kojima je to potrebno", poručio je Ozil.