160. gol van kaznenog
86

Messiju se nakon dvije godine "ponovila" Saudijska Arabija, poražen je uprkos majstoriji

D. P.
Messi je postigao 160. gol van kaznanog prostora (Foto: Screenshot)
Messi je postigao 160. gol van kaznanog prostora (Foto: Screenshot)
Argentinski nogometni velikan Lionel Messi postigao je vrlo lijep gol, ali je njegov Inter Miami doživio poraz od Atlante Uniteda. Završeno je rezultatom 3:1 za goste.

Messiju se sinoć prvi put nakon skoro dvije godine dogodila situacija da je poražen u utakmici u kojoj je postigao gol. Posljednji put to mu se desilo na Svjetskom prvenstvu 2022. godine protiv Saudijske Arabije.

Tom prilikom Messi je s bijele tačke doveo Argentinu u vodstvo, ali je Saudijska Arabija u drugom poluvremenu preokrenula rezultat i slavila s 2:1. Uprkos tome, Messi je s Argentinom osvojio titulu prvaka svijeta u Kataru.

Skoro dvije godine kasnije, Messi je ponovo doživio poraz u utakmici u kojoj je postigao gol. Legendarni Argentinac je majstorski pogodio u 62. minuti kako bi smanjio na 2:1, ali je Atlanta postigla još jedan gol do kraja utakmice i slavila vrijednu gostujuću pobjedu.

Uprkos porazu, Inter Miami je ostao lider Istočne konferencije MLS lige sa 34 boda, jednim više u odnosu na drugoplasiranu ekipu Cincinnatija.

Za slavnog Argentinca je to 160. gol udarcem izvan kaznenog prostora čime je apsolutni broj jedan u svijetu nogometa.

Messi je treći strijelac MLS-a s 11 golova, ali ukoliko uključimo još 13 asistencija koliko je upisao, to će ga dovesti ubjedljivo na vrh liste najkorisnijih igrača sezone u najjačoj američkoj ligi.