Poziv i za Dybalu
28

Messijeva posljednja šansa da postane prvak svijeta: Argentina objavila spisak za Katar

K. H.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Selektor nogometne reprezentacije Argentine Lionel Scaloni objavio je spisak igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a na njemu se nalazi povrijeđeni Paulo Dybala koji će pokušati pomoći svom timu i Lionelu Messiju da postanu prvaci svijeta.

Argentina s velikim ambicijama ide u Katar i svjetska javnost posebnu pažnju poklanja vjerovatno posljednjem Mundijalu na kojem će igrati Lionel Messi, a nakon što su osvojili Copa Americu, izvjesno je da će prepuni samopouzdanja igrati u Kataru i da će s krilima tog trofeja pokušati doći i do titule prvaka svijeta.

Ono što je javnost najviše zanimalo jeste da li će na spisku biti Paulo Dybala, no povrijeđeni nogometaš Rome ipak je među pozvanim igračima i jasno je da se očekuje kako će biti oporavljen za nastup u Kataru.

Ekipu predvodi kapiten Lionel Messi, a kao što je već spomenuto, ovo bi mu trebalo biti posljednje Svjetsko prvenstvo i šansa da osvoji ovaj trofej. Također, ovo će mu biti peti nastup na SP-u.

Golmani: Emiliano Dibu Martinez, Geronio Rulli, Franco Armani.

Odbrana: Nahuel Molina, Gonzalo Montiel, Cristian Romero, German Pezzella, Nicolas Otamendi, Lisandro Martinez, Marcos Acuna, Nicolas Tagliafico, Juan Foyth.

Vezni red: Rodrigo De Paul, Leandro Paredes, Alexis Mac ALlister, Guido Rodriguez, Alejandro Papu Gomez, Enzo Fernandez, Exequiel Palacios.

Napad: Angel Di Maria, Lautaro Martinez, Julian Alvarez, Nicolas Gonzalez, Joaquin Correa, Paulo Dybala, Lionel Messi.

Argentina će igrati u grupi sa Poljskom, Meksikom i Saudijskom Arabijom, a prvi meč igraju protiv Saudijske Arabije 22. novembra u 11 sati.