Trofeji samo u klubu
24

Messijeva majka surovo iskrena: Kompletna porodica zna da Lionel duguje Argentini

K. H.
Majka (lijevo) i supruga (desno) Lionela Messija (Foto: AFP)
Majka (lijevo) i supruga (desno) Lionela Messija (Foto: AFP)
Majka Lionela Messija Celia María Cuccittini otvoreno je istakla da je svjesna kako njen sin i pored brojih priznanja "duguje" Argentincima veliki trofej s reprezentacijom.

Messi je jedini trofej u dresu Gaučosa osvojio na Olimpijskim igrama, a tokom svoje karijere nijednom nije uspio osvojiti Copa Americu niti Svjetsko prvenstvo, zbog čega se nalazi na velikom udaru tamošnje javnosti i rijetko ko ga smatra većim i boljim igračem od Diega Maradone.

Toga je svjesna i njegova majka María Cuccittini koja je za CNN Radio istakla kako niko trofej s reprezentacijom ne želi više od njenog sina.

"Mi znamo, on zna, a toga je svjesna i čitava naša porodica. Lionel duguje Argentini, ali niko ne želi trofej s reprezentacijom više od njega, bilo da se radi o osvajanju Copa Americe ili Svjetskog prvenstva", istakla je María.

Nakon toga se osvrnula na šestu Zlatnu loptu koju je njen sin osvojio prije dva dana u Parizu, čime je prestigao Cristiana Ronalda i postao prvi igrač u historiji koji je šest puta osvojio ovo priznanje.

"Uvijek me dirnu takve nagrade, a karijera koju je Lionel napravio svakodnevno nas čini sretnim. Ipak, najbitnije je znati kakva je on osoba, a ja sam vrlo sretna jer nisam očekivala da će osvojiti još jednu Zlatnu loptu. Ovo je prekrasno iznaneđenje za nas", istakla je ona.

Messi je na kraju pobijedio defanzivca Liverpoola Virgila van Dijka sa sedam glasova više u borbi za najboljeg igrača svijeta, dok je na trećem mjestu završio Cristiano Ronaldo koji se uopšte nije pojavio u Parizu.