Šok za Katalonce
47

Messijeva magija ostala u sjeni sramotnog poraza Barcelone od Osasune u 94. minuti

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone doživjela je šokantan poraz od Osasune u meču 37. kola španske La Lige nakon što su s igračem više primili pogodak u 94. minuti i izgubili rezultatom 2:1.

Osasuna je puno bolje otvorila meč i u 15. minuti stižu u vodstvo nakon što je asistenciju Estupinana s lijeve strane u pogodak pretvorio Jose. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku je domaći tim krenuo po poravnanje, a do njega i stižu u 62. minuti kada Lionel Messi sjajno pogađa iz slobodnog udarca, što je bio njegov 23. gol u ovoj sezoni.

Činilo se da će Barcelona doći do pobjede nakon što je gostujući igrač Enric dobio direktan crveni karton u 77. minuti, no nakon što nisu iskoristili nekoliko prilika, domaći igrači su žestoko kažnjeni u finišu meča.

U 94. minuti Barja je sjajno probio do lijevoj strani, ubacio loptu za Torresa, a njemu nije bilo teško da pogodi za 2:1 i svom timu donese pobjedu.

Barcelona je svakako izgubila borbu za titulu prvaka s obzirom na to da je Real Madrid sa 2:1 bio bolji od Villarreala na svom terenu, a oni nakon 37 odigranih utakmica imaju 79 osvojenih bodova i sezonu će završiti na drugom mjestu.