Užasan start
32

Messijeva karijera sinoć je mogla biti završena na najbolniji način, jaukao je u bolovima

D. P.
Katastrofalan udarac pretrpio je Argentinac (Foto: Screenshot)
Katastrofalan udarac pretrpio je Argentinac (Foto: Screenshot)
Lionel Messi je sinoć na najbolniji mogući način mogao završiti svoju karijeru, ali je pukom srećom "preživio" horor-start u osmini finala CONCACAF Champions Cupa.

Messi je sa svojim Inter Miamijem remizirao na gostovanju Nashvilleu rezultatom 2:2. Upravo je slavni Argentinac pokrenuo povratak svog tima golom u 52. minuti, kada je smanjio vodstvo domaćina, a u 95. minuti Luis Suarez je pogodio za konačnih 2:2.

No, Messi će utakmicu pamtiti i po jednom od najtežih startova koje je preživio u svojoj karijeri.

Igrao se 77. minut kada smo vidjeli strašan incident. Defanzivac Nashvillea Lukas MacNaughton je tokom ispucavanja lopte iz svoje defanzivne trećine nehotice napravio zastrašujući start nad Messijem, koji je ostao ležati u bolovima.

Argentinac je bio potresen nakon starta, ali nakon što je u agoniji nekoliko puta udario u travu, uspio je stati na noge. Pravo je čudo kako je prošao bez teže povrede.

Trener Inter Miamija nakon utakmice pričao je o Messijevoj "istrošenosti" poručivši da je dobro završio utakmicu, ali da ima velike probleme s umorom.

"Osjećam da smo u ove prve dvije utakmice pribjegavali njemu u svakoj utakmici na pretjeran način i da smo ga znatno istrošili", poručio je Martino.