Nogama čvrsto na tlu
73

Messijeva fotografija u svlačionici mladog tima Manchester Uniteda kao primjer igračima

Klix.ba
Lionel Messi
Lionel Messi
U svlačionici mladog tima Manchester Uniteda nalazi se fotografija argentinskog nogometaša i zvijezde Barcelone Lionela Messija i ima posebno značenje.

Messijeva fotografija na kojoj čisti svoje kopačke nakon što je nastupio za Argentinu protiv Hrvatske na Upton Parku 2016. godine služi kao podsjetnik mladim nogometašima da ostanu nogama čvrsto na tlu te da ih ne ponese slava.

Ako jedan od najboljih igrača u historiji nogometa može čistiti svoje kopačke nakon utakmice, poruka mladim igračima je da trebaju usvojiti isti mentalitet.

To je očigledno imalo utjecaja na mladog nogometaša Scotta McTominayja koji je postao veoma koristan nogometaš prvog tima Uniteda, ali je ostao skroman i parkira svoj automobil na parkingu klupske akademije u Carringtonu. Radi se o sjajnom nogometašu za kojeg je legendarni Michael Carrick rekao da je njegov nasljednik.

"On samo radi svoj posao, dolazi, uvijek dodatno trenira, očajno želi dobro raditi i uvijek traži načine da bude bolji. Blještavilo i glamur okružuju mlade igrače, ali njega to ne interesuje. To je fantastično, posebno u ovoj fazi njegove karijere", rekao je Carrick.