Nogomet
0

Messijev sljedeći cilj: Možemo osvojiti SP

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon što je pomogao svojoj Barceloni da se okiti sa tri naslova ove sezone, argentinski nogometni genijalac Lionel Messi polako se okreće reprezentaciji.

Messi i društvo sezonu su okončali titulama najbolje ekipe Lige prvaka, španske Primere, te osvajanjem Kupa kralja, čime su epitetu najatraktivnijeg nogometnog kolektiva dali i opipljiv značaj.

Svi su klupski uspjesi već arhivirani u Messijevoj glavi, pa se ponajbolji svjetski nogometaš sada može u potpunosti staviti na raspolaganje izborniku Diegu Maradoni, odnosno posvetiti južnoameričkim kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici. Već u subotu na rasporedu je ogled Argentine i Kolumbije, četiri dana nakon toga “gaučosi” će gostovati kod Ekvadora.

Nakon 12 odigranih kvalifikacijskih utakmica Argentina je skupila 19 bodova, pet manje od vodećeg Paragvaja, te se nalazi na četvrtom mjestu što im osigurava odlazak u JAR. Iako on još uvijek nije osiguran, Messi gleda korak dalje i u mislima stavlja ruku na trofej namijenjen prvacima svijeta.

  • To je naš cilj. Imamo spektakularne igrače i dođemo li spremni na prvenstvo možemo ga i osvojiti - smatra Messi koji još uvijek ne može pobjeći od finala Lige prvaka i spektakla u Rimu, koji je njegova ekipa okončala 2-0 pobjedom protiv Manchester Uniteda.

Usporedbe s Cristianom Ronaldom i dalje su aktuelne, a mediji se slažu da je Argentinac u potpunosti dominirao ogledom nad svojim portugalskim suparnikom.

  • Finale je nudilo mnogo više od našeg duela. Puno je toga bilo na “kocki” - nije se želio uvući Messi u komparaciju sa službeno najboljim svjetskim nogometašem.

Stoga se okrenuo rezimiranju učinjenog sa saigračima.

  • Ono što proživljamo posljednjih dana nazvao bih snom. Bit će potrebno još neko vrijeme da spoznamo što smo uistinu učinili - zaključio je sjajni Argentinac.