Spektakl u Rosariju
109

Messija u Argentini dočekale scene za pamćenje: Stadion gorio, on zabijao eurogolove

S. G.
Lionel Messi u svojoj Argentini uživa poseban status, a dokaz tome su scene koje nam stižu sa oproštajne utakmice njegovog bivšeg saigrača iz reprezentacije Maxija Rodrigueza.

Bivši nogometaš Liverpoola u Rosariju je organizovao revijalni meč između reprezentacije Argentine i Newell's Old Boysa na kojem su zaigrale brojne nogometne legende ove zemlje.

Iako je Rodriguez trebao biti u prvom planu, šou je ukrao naravno Lionel Messi. Navijači Newell's Old Boysa, Messijevog matičnog kluba, priredili su čudesan doček svom heroju.

Stadion je bio u mraku nakon čega je odjednom krenula bakljada i pjesma kojom su navijači Messiju čestitali 36. rođendan.

Novopečeni igrač Inter Miamija učestvovao je u revijalnoj utakmici i naravno nije mogao a da se ne upiše u strijelce. Štaviše, to je učinio tri puta.

Prvi od tih pogodaka bio je zaista fenomenalan. Igrala se četvrta minuta kada je Messi potegao iz slobodnjaka sa nekih 20 metara i loptu poslao u same rašlje. Golman je sve to posmatrao pogledom.

Na kraju je ukupno viđeno čak 12 golova, što je sasvim normalno za jednu revijalnu utakmicu. Meč je završen pobjedom Newell's Old Boysa rezultatom 7:5.

Maxi Rodriguez zabio je po jedan gol za obje ekipe, a uz Messijev hat-trick, za Argentinu je pogodio i Martin Posse.

Po dva gola za Newell's Old Boyse zabili su Ignacio Scocco i legendarni Gabriel Omar Batistuta, a po jedan pogodak postigli su Rodriguezov sin i dvije kćerke.