Nogomet
0

Messi: Znao sam da ćemo Ronaldo i ja biti veliki rivali

Totalsport
Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
Vjerovatno najbolji nogometaš današnjice, Lionel Messi, izjavio je za Optimum Style da je znao da će portugalski "as" Cristiano Ronaldo biti njegov najveći rival u Primeri, te je još jednom zamolio medije da prestanu izmišljati priče o njemu.

Ronaldo je 2009. godine za 93 miliona eura stigao u Real Madrid iz Manchester Uniteda kao najskuplje plaćeni nogometaš u nogometnoj historiji. Barcelonin čarobnjak Lionel Messi znao je još i prije objave velike vijesti što ga čeka u narednim godinama.

"Znao sam da će mi Cristiano Ronaldo biti jedan od najvećih rivala u godinama koje dolaze. Znao sam to i prije nego se realizirao transfer iz Uniteda", veli Messi, te skreće pažnju na konstantna medijska podmetanja i, kako tvrdi, laži.

"Većina stvari koje pišu o meni su neistine. Ja sam normalna osoba, te želim da me gledaju isključivo kao nogometaša. Ne postoji ništa ljepše od postizanja pogotka i pobjede. Igram s pregršt sjajnih igrača i pogrešno je što me se stalno izdvaja od ostatka igrača bez kojih moje igre ne bi bile iste", rekao je Messi.

Nakon dva uzastopna poraza od Real Madrida (Kup kralja i Primera), pred Barcelonom je vjerovatno presudna utakmica cijele sezone – uzvratni susret osmine finala Lige prvaka. Podsjetimo, Katalonci su prvu utakmicu u Milanu izgubili od istoimenog domaćina s 2-0, te je pred njima težak zadatak da u uzvratu nadoknade spomenuta dva gola minusa.