Nogomet
0

Messi: Znam da ću s Argentinom osvojiti svjetski naslov

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
"Moj san je osvojiti s argentinskom nogometnom reprezentacijom Svjetsko prvenstvo i Copa Americu", izjavio je Lionel Messi u razgovoru za službeno glasilo Argentinskoga nogometnog saveza (AFA).
"To je ono što mi u karijeri nedostaje i siguran sam da ću jednog dana u tome uspjeti. Ova ekipa malo-pomalo raste", istaknuo je Messi pojasnivši potom da se prestao zabrinjavati površnim procjenama o njegovom manjku motiva kad igra u nacionalnom dresu.

"Bio bih oduševljen kada bih s reprezentacijom osvojio neki veliki turnir. No, jasno je da nemam što dokazivati. Uvijek sam bio voljan pomoći reprezentaciji, kao što ću uvijek biti.

Ne osjećam da bilo kome išta dugujem, da se razumijemo. Ja sam samo jedan od reprezentativaca koji nacionalnoj ekipi i argentinskom nogometu u globalu želi samo najbolje."

Na temu Barcelone Messi je samo kratko izjavio da na svijetu ne postoji toliko dobra ekipa.

"Jednostavno, nema smisla Barcelonu uspoređivati s bilo kojom drugom ekipom. Nije vrijedno toga. Da je najbolja Barceloni priznaju oni koji za nju navijaju kao i oni koji su protiv nje. Najbolji smo zato jer smo dugi niz godina zajedno. Isti igrači i isti trener.

To je također jedan od razloga zašto Argentina nema uspjeha: prečesto mijenjamo trenere i neprestano počinjemo od nule."