Prije šest godina
30

Messi: Želio sam napustiti Barcelonu kada sam optužen za utaju poreza, ali me niko nije zvao

E. B.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Najbolji igrač svijeta Lionel Messi je otkrio u intervjuu za radiostanicu RAC1 kako je prije šest godina bio blizu napuštanja Barcelone.

"Iskreno, 2013. godine sam želio napustiti Barcelonu kada sam optužen za utaju poreza. Nisam želio otići zbog kluba već zbog države u kojoj se nisam osjećao poželjno", rekao je Messi koji je potom dodao kako nije dobio nijednu zvaničnu ponudu za odlazak sa Nou Campa.

"Znam da su me mnogi klubovi željeli dovesti, ali niko me nije zvanično kontaktirao. Vjerovatno jer su svi znali da u dubini duše želim ostati u Barceloni. No, ta situacija nije imala nikakve veze sa mojim osjećajima prema klubu", rekao je Argentinac.

Podsjetimo, sudski proces je stigao do kraja u maju 2017. godine kada je Messi osuđen na 21 mjesec zatvora zbog utaje 4,1 milion eura tokom marketinških aktivnosti između 2007. i 2009. godine, no ona je zamijenjena novčanom kaznom u visini od 2.250.000 eura.

Messi je u Barcelonu stigao sa 13 godina, a debitovao je sa 16 i postao najveća legenda kluba i vjerovatno najbolji igrač svih vremena.

Kako kaže, sada zna da će završiti karijeru u crveno-plavom dresu.

"Ugovor mi ističe 2021. godine, ali znam da ću završiti karijeru u Barceloni. Moja porodica je sretna ovdje", rekao je Messi koji je dodao kako mediji preuveličavaju njegovu ulogu kada su u pitanju dovođenja pojačanja i trenera.

"Posljednji put vidio sam predsjednika Jordija Bartomeua u Liverpoolu. Ponekada me kao kapitena pita za mišljenje o stanju u svlačionici, te o potencijalnim transferima poput Neymara i Griezmanna. No, nije istina da ja odlučujem o tome ko će doći u klub, ko će otići, ko će biti trener...", kazao je Messi.