Poslao pismo u Cirih
12

Messi zatražio od FIFA-e ukidanje suspenzije: Sa sudijom sam prijateljski razgovarao

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Lionel Messi je suspendovan na četiri utakmice, odnosno do posljednjeg kola južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kapiten Argentine je kažnjen zbog toga što je krajem prvog poluvremena susreta u kojem je Argentina savladala Čile rezultatom 1:0 njegovim pogotkom iz penala u Buenos Airesu izvrijeđao pomoćnog sudiju uputivši mu nekoliko "sočnih" psovki.

Messi je napisao pismo FIFA-i i poslao ga u sjedište organizacije u Cirih. Jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena opovrgnuo je sve navode o vrijeđanju sudije, te je zatražio potpuno ukidanje kazne.

Messijevo pismo FIFA-i (Foto: Twitter)
Messijevo pismo FIFA-i (Foto: Twitter)

"U potpunosti poričem da sam uvrijedio pomoćnog sudiju u utakmici protiv Čilea. Priznajem da sam imao raspravu sa njim. On je Brazilac, nalazio se nekoliko centimetara od mene i savršeno je razumio što sam mu rekao. Čak smo i prijateljski razgovarali. Moje ga riječi ni u jednom trenutku nisu mogle uvrijediti. Na snimci se, uostalom, vidi da on nije kontaktirao glavnog sudiju kako bi ga upozorio na moje ponašanje.

Mogu se pozvati i na svoje dosadašnje ponašanje u karijeri, a ono je besprijekorno. Nikada nisam isključen u karijeri, ni u klubu, ni u reprezentaciji.

Jasno je da nije bilo nikakvog incidenta i da nisam uvrijedio sudiju. Zato se pridružujem zahtjevu Nogometnog saveza Argentine da se ovaj slučaj odbaci i da mi se ukine kazna", stoji, između ostalog, u Messijevom pismu FIFA-i.