Nogomet
0

Messi: Volio bih vidjeti Higuaina u Barceloni

Totalsport
Lionel Messi (Foto: EPA)
Lionel Messi (Foto: EPA)
Napadač argentinske nogometne reprezentacije i talijanskog Napolija, 26-godišnji Gonzalo Higuain, posljednjih se dana sve češće spominje u kontekstu povratka u špansku Primeru u kojoj je od 2007. do 2013. godine nosio dres madridskog Reala. Kao novo odredište spominje se Barcelona.

Dolaskom Luisa Enriquea na klupu kluba s Camp Noua počela se graditi ekipa koja bi sezonu koju će mnogi navijači Barcelone staviti pod egidu ''promašena'', a koja bi nakon dolaska Ivana Rakitića i Marc-Andrea ter Stegena i zasigurno još nekih zvučnijih imena čiji će transferi uslijediti, trebala zamijeniti boljom i u kojoj bi ekipa ponovno trebala krenuti pobjedničkim stazama.

Protiv dolaska u Barcelonu ne bi imao ništa niti sam Napolijev napadač koji je navodno izjavio da ga "interes koji pokazuje Barcelona raduje". Manje su sretni u Napoliju, budući da su Argentinca 2013. platili 40 miliona eura i vezali ga petogodišnjim ugovorom. Ne čudi stoga tamošnja reakcija u pisanom obliku iz koje je čitljivo i sljedeće: "Glasine koje kazuju da bi Higuain mogao biti prodan su neutemeljene."

Unatoč njima, pitanje upućeno prvoj zvijezdi katalonskog kluba, Lionelu Messiju, što misli o mogućem Higuainovom transferu u Barcelonu, nije izostalo.

"Volio bih da dođe, mnogo bi nam toga donio", očitovao se jedan od najboljih nogometaša današnjice uz dodatak:

"Mislima sam sada isključivo na Svjetskom prvenstvu".

Argentina je, podsjetimo, pobjedom 2-1 protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine u grupi F otvorila svjetsku nogometnu smotru u Brazilu. Slijedi joj susretprotiv Irana 21. juna, a četiri dana potom i Nigerije.