La Liga
71

Messi ušao s klupe, srušio Leganes i donio 14. pobjedu Barceloni u ovoj sezoni

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone upisala je 14. pobjedu u susretu 20. kola španske La Lige, a oni su na svom Nou Campu pobijedili Leganes rezultatom 3:1.

Blaugrana je meč počela bez Lionela Messija koji je na početku susreta bio na klupi za rezervne igrače, a upravo u tome možemo pronaći odgovor zbog čega Barcelona nije bila previše opasna po gol Leganesa u prvih 45 minuta.

Činjenica, Barcelona je dominirala, imala je posjed lopte i nekoliko dobrih akcija, a iz jedne takve stigli su u vodstvo kada je asistenciju Albe u pogodak pretvorio Dembele.

To je bio rezultat prvog poluvremena, a onda u 57. minuti Braithwaite postiže pogodak za 1:1, što je bio razlog za "uzbunu" na Nou Kampu. Valverde je samo sedam minuta nakon toga ubacio Messija u igru, bilo je to u 64. minuti, a već u 71. Barcelona je opet stigla u vodstvo.

Messi je šutirao, golman Leganesa krajnjim naporom brani njegov šut, a loptu u mrežu šalje Suarez koji je u posljednji trenutak stigao do lopte prije nego gostujući golman. Barcelona je nakon toga mirno meč privela kraju, a onda u 92. minuti Messi koristi novu asistenciju Jordija Albe i postavlja konačnih 3:1.

Ovom pobjedom, Barcelona je zadržala lidersku poziciju na tabeli La Lige sa 46 osvojenih bodova, pet više od drugoplasiranog Atletico Madrida.