Nogomet
0

Messi u Senegalu pomaže u borbi protiv malarije

Totalsport
Messi u Senegalu (Foto: AFP)
Messi u Senegalu (Foto: AFP)
Najbolji nogometaš svijeta Lionel Messi trenutno se nalazi u Senegalu gdje ga je pozvala Aspireova nogometna akademija koja ima ogranak u toj zemlji, kako bi učestvovao u kampanji za borbu protiv malarije.

Nogometaš Barcelone imao je buran dočekan od domaćih ljubitelja nogometa, a prilikom konferencije za novinare na kojoj je govorio o mnogo stvari se osvrnuo i na karizmatičnog portugalskog trenera Josea Mourinha, bivšeg trenera Real Madrida. I dok praktički svi u Barceloni sipaju drvlje i kamenje po Portugalcu, Messi je imao lijepih riječi za novog menadžera Chelseaja.

"Mourinho je bio sjajan trener Realu. Mislim da će uspjeti i u svom povratku u Chelsea, jer je jednostavno kvalitetan trener", izjavio je najbolji igrač današnjice.

Prema riječima organizatora njegovog dolaska, na hiljade mrežica protiv komaraca sa Messijevom fotografijom bit će podijeljeno djeci i cijelim porodicama u ruralnim zajednicama te zemlje.

Messi će također otputovati u Saly na zapadu Senegala gdje će posjetiti domove siromašnih i razgovarati s lokalnim stanovnicima o prevenciji malarije.