Nogomet
0

Messi traži opravdanje u La Pazu, ostali ne

Totalsport
Ponajbolji igrač argentinske nogometne reprezentacije Lionel Messi potužio se da je igranje na 3.600 metara nadmorske visine u La Pazu ''nemoguće''.

Argentina je u 12. kolu južnoameričkih kvalifikacija pretprjela najteži poraz u prošlih pola stoljeća, izgubivši u La Pazu od Bolivije sa 6-1.

  • Lično, smatram da je u La Pazu nemoguće igrati zbog ovakve nadmorske visine. Ipak, niti to ne može biti izgovor za ovako težak poraz. Nismo to očekivali. Nama je teško bilo igrati u ovakvim uslovima, njima je bilo u redu, oni su navikli. Ipak, potresao nas je način na koji smo izgubili. Moramo poraditi na vlastitim pogreškama i okrenuti se nastavku kvalifikacija – izjavio je Messi.

Za razliku od Barceloninog asa, koji je svoju analizu utakmice uglavnom temeljio na teškim uslovima, ostali argentinski reprezentativci ponudili su više samokritike.

  • Bolivija je odigrala perfektnu utakmicu! Za neke od nas je igranje na ovakvoj nadmorskoj visini bila novost, za neke i nije, ali ne možemo tvrditi da smo zbog toga izgubili. Izgubili smo jer su nas naši suparnici nadigrali, a mi nismo igrali dobro – priznao je kapetan reprezentacije, Liverpoolov veznjak Javier Mascerano.

U sličnim tonovima je utakmicu ''opjevao'' i Gabriel Heinze.

  • Iz ove utakmice moramo nešto naučiti. Znali smo da nije lako igrati na ovakvoj visini, ali to ne možemo koristiti kao opravdanje jer naprosto nismo igrali dobro. Bolivija nas je nadigrala u svim elementima igre – kaže Heinze.