Nogomet
0

Messi: Sretan sam zbog Zlatne kopačke, još ne znam kada ću se vratiti

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Argentinac Lionel Messi, koji trenutno ne igra zbog povrede mišića, nije siguran kada će se vratiti u akciju nakon što je pretrpio niz povreda ove sezone.

U prošloj sezoni je 26-godišnji Argentinac u dresu Barcelone čak 46 puta tresao protivničke mreže u španskoj Primeri, što je bilo i više nego dovoljno da po treći put u karijeri osvoji Zlatnu kopačku, koja se dodjeljuje najboljem strijelcu Evrope u domaćem prvenstvu. Prethodna je dva puta slavio 2009/2010 i 2011/2012 sezone, kada je postigao 34, odnosno 50 pogodaka.

"Vrlo sam sretan što sam primio ovu nagradu. To pokazuje koliko je moja ekipa dobro igrala. Moja nagrada zapravo je odraz ekipe u cjelini koja me je podržavala", rekao je Messi.

Argentinac je u utakmici protiv Betisa 10. novembra morao napustiti igru već u 22. minuti. Pretrage su pokazale da je potrgao biceps na lijevoj nozi. To mu je već četvrta povreda ove sezone, računajući i jednu iz pripremnog dijela za sezonu.

"Dobro se oporavljam i bolje se osjećam, ali ne mogu točno reći kada ću biti spreman za igru. Vidjet ćemo kako će se odvijati oporavak. Moj je cilj vratiti se i opet uživati u nogometu", veli Messi.

Klupski potpredsjednik Josep Bartomeu najavio je mogući povratak Argentinca za tri sedmice, ali realno je očekivati da će mirovanje potrajati nešto duže.

Messijeva povreda mogla bi ugroziti njegove šanse za osvajanje pete uzastopne Zlatne lopte, iako je i dalje u uskom krugu favorita, uz Portugalca Cristiana Ronalda i Francuza Francka Riberyja.