Želje i mogućnosti
3

Messi se oglasio o Neymaru: Ne znam da li je Barcelona učinila sve da ga vrati

K. H.
Lionel Messi i Neymar (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi i Neymar (Foto: EPA-EFE)
Napadač Barcelone Lionel Messi istakao je da žali što klub nije vratio Neymara tokom ljetnog prijelaznog roka te da ne zna da li su čelnici aktuelnog prvaka Španije učinili sve što je bilo u njihovoj moći da se taj transfer realizuje.

Španski mediji su tokom ljeta pisali da je Messi izričito tražio povratak Neymara, što je sam Argentinac demantovao, a on je rekao kako je samo iznio svoje mišljenje te da je smatrao kako klub treba pokušati vratiti Brazilca u svoje redove.

"Volio bih da se Neymar vratio, a iskreno, ne znam da li je Barcelona učinila sve što je bilo u njenoj mogućnosti da ga vrati na Nou Camp. Sigurno je da pregovori s PSG-om nisu lagani, gledano sa sportske strane, a Neymar je jedan od najboljih igrača na svijetu. Nikada nisam izričito tražio da se on vrati u klub, samo sam dao svoje mišljenje", kazao je Messi.

Direktor Barcelone Jose Bordas kazao je da je klub uradio sve što je bilo u njegovoj moći.

"Dok god Neymar ima želju da se vrati u klub, mi ćemo učiniti sve da mu to pokušamo omogućiti. Stvari se u nogometu nekada mogu promijeniti, on je poseban igrač i nije se prilagodio u Parizu. Pogriješio je što je otišao i na kraju je to sam priznao, a vidjet ćemo šta će se dalje događati u vezi s njim. Mi ćemo se potruditi da ga vratimo", kazao je Bordas španskim medijima.

PSG je od Barcelone tražio puno više od 222 miliona eura koliko su oni platili Neymara, a najveći problem u ovom transferu napravio je Ousmane Dembele koji je odbio napustiti klub.