Nogomet
0

Messi: Prvi moj cilj je osvajanje Mundijala s Argentinom

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AFP)
Lionel Messi (Foto: AFP)
Posljednjih dana je argentinski nogometaš Lionel Messi uglavnom suočen s pitanjima o utaji poreza, za koju ga se tereti u trogodišnjem periodu, od 2007. do 2009. godine.

Najbolji svjetski nogometaš i as Barcelone ne želi u javnosti pričati o tome, pa tako nije ni u razgovoru za Marcu, gdje se osvrnuo prema svom glavnom cilju u karijeri.

"Prvi moj cilj u karijeri, nakon što sam toliko toga osvojio s Barcelonom, jest postati svjetski prvak s Argentinom. To je još ono malo što mi nedostaje u karijeri", rekao je Messi ponavljajući zapravo riječi od četvrtfinalnog poraza od Njemačke 2010. godine na jugu Afrike.

Messi je dosad nastupao na dva svjetska prvenstva i oba je puta ispao od Njemačke i oba puta u četvrtfinalu. U Njemačkoj 2006. godine je Argentina izgubila nakon izvođenja jedanaesteraca, a četiri godine kasnije je Elf pobijedio s uvjerljivih 4-0.

"Osvajanje Svjetskog prvenstva se ne može uspoređivati s ničim. Šta bih izabrao između toga i još jedne Zlatne lopte? Ponavljam, Mundijal je apsolutna svetinja za mene u ovom trenutku".

Nova prilika će se Messiju vjerovatno otvoriti iduće godine u Brazilu. Istina, Argentina se još mora kvalifikovati za Brazil, iako ne nedostaje mnogo do matematičke potvrde.