Nogomet
0

Messi prozvao kritičare i konačno objasnio zašto ne pjeva himnu

Klix.ba
Lionel Messi je sa Barcelonom osvojio sve što se moglo osvojiti, no mnogi ga kritikuju što nije Argentinu doveo do svjetskog zlata. U ekskluzivnom intervjuu za TyC Sports argentinski čarobnjak je poručio da ga ta priča poprilično nervira.

Argentina je u posljednje dvije godine dva puta izgubila u finalu - na Svjetskom prvenstvu bolja je bila Njemačka, dok je na Copa Americi Čile slavio.

"Nervira me što nas kritikuju. Došli smo do finala Svjetskog prvenstva i Copa Americe, a kritičari govore kao da nismo napravili uspjeh. Došli smo do dva finala, je**te! Nismo osvojili ta dva takmičenja, ali šta da se radi. No, nismo ispali odmah. Njemačka ima dobre igrače, isto tako i Čile", poručio je Messi, glavni favorit za ovogodišnju Zlatnu loptu.

Messija su kritičari "uzeli na zub" i zbog toga što ne pjeva himnu. Najbolji igrač Gaučosa je konačno otkrio zašto to radi.

"Namjerno ne pjevam himnu. Ljudi imaju običaj da ne razmisle prije nego te napadnu. Kada su već počeli da me kritikuju zbog toga, odlučio sam da ne pjevam himnu namjerno. Ne moram je pjevati da bih je u srcu osjetio", poručio je Messi.