Šesta titula
208

Messi preuzeo Zlatnu loptu od Modrića i poručio: Uživam u onome što volim i što jesam

K. H.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Lionel Messi šesti put je dobio nagradu za najboljeg igrača svijeta koju tradicionalno dodjeljuje France Football.
Kada je preuzeo nagradu od Luke Modrića koji je prošle godine proglašen za najboljeg igrača svijeta, Messi je rekao da je prije deset godina dobio prvu ovakvu nagradu, a da tada nije mogao ni sanjati da će još pet puta biti proglašen za najboljeg igrača svijeta.

Također je dodao kako je sve ove godine uživao u nogometu i onome što voli, a dodao je kako s godinama još više uživa igrajući nogomet.

"Želim se zahvaliti svim novinarima koji su glasali za mene i nadam se da su zadovoljni na svim kontinentima. Hvala mojim saigračima iz kluba, ali i reprezentacije. Pobijedio ili izgubio, ova godina je bila veličanstvena za mene. Jučer je bilo deset godina od moje prve Zlatne lopte. Imao sam tada 22 godine i nisam vjerovao da ću sad ovdje stajati i osvojiti šesti trofej. Sve ovo vrijeme nisam razmišljao o tome, već sam uživao u onome što volim i u tome što jesam. Svjestan sam da godine prolaze i još više uživam u svakom trenutku. Hvala svima i laku noć", rekao je Messi.

Podsjećamo, na drugom mjestu je završio Virgil Van Dijk, treći je Cristiano Ronaldo, a četvrti Sadio Mane.

Messi je s ovom nagradom postao prvi igrač koji ima šest Zlatnih lopti, odnosno trenutno ima jednu više od Cristiana Ronalda.