Radikalan potez
76

Messi postavio ultimatum Barceloni, odlazak neminovan ako mu ideja propadne

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Situacija u Barceloni je eskalirala do te mjere da je najbolji igrač i kapiten Lionel Messi odlučio ucijeniti klub svojim odlaskom na vrlo radikalan način, tvrdi inače pouzdani španski El Chiringuito TV.

Naime, predsjednik Josep Bartomeu je jučer smirivao situaciju i pokušao pomiriti Erica Abidala i Messija, a španski mediji pišu kako je sastanak bio neuspješan.

Abidal i dalje ima povjerenje Barcinih čelnika na poziciji sportskog direktora i to je jedan od glavnih razloga zašto je Messi odlučio biti radikalan.

Argentinac želi nove izbore za predsjednika kluba u kojima bi Bartomeu odletio s pozicije, a nakon toga bi za trenera postavio svog velikog prijatelja i bivšeg saigrača Xavija.

Messi je toliko nervozan da je u utorak javno prozvao Abidala, a navodno je prije nekoliko dana na treningu imao i okršaj s golmanom Marc-Andreom ter Stegenom, piše El Pais.

U međuvremenu, La Gazzetta dello Sport piše da Messi može postati slobodan igrač ovoga ljeta i tako ući u pregovore s drugim klubovima i bez Barcinog pristanka.

Za Messijeve usluge zainteresovani su PSG, Juventus, Manchester City, Manchester United i Inter.