Nogomet
16

Messi pogođen bocom u glavu, pa dobio žuti karton

Klix.ba
Prilikom slavlja igrača Barcelone u utakmici protiv Valencije, kada je Sergio Busquets pogodio za 1:0, s tribina je doletjela plastična boca i pogodila Lionela Messija u glavu.

Kada je počelo slavlje igrača pored korner zastavice, na teren je doletjela boca i Messija udarila u glavu, te je on ostao na tlu hvatajući se za glavu i trljajući je.

Iako je bio vidno iznerviran zbog incidenta, zagrlio je nekoliko svojih saigrača, a u pomoć je pristigao klupski fizioterapeut jer je Messi zadobio posjekotinu.

Zanimljivo je kako se Messi požalio sucu zbog ovoga, a kao rezultat je dobio žuti karton. Nakon utakmice sudac je rekao kako je vidio da je Messi dobio bocu u glavu, a da je karton dobio zbog odugovlačenja.

Valencia je na službenoj stranici objavila saopćenje u kojem kažu da će počinitelja kazniti doživotnom zabranom gledanja utakmica sa Mestalla stadiona.

"Klub izražava žaljenje i osuđuje izolirani incident na utakmici protiv Barcelone, u kojoj je boca vode bačena s tribine na igrača Lionela Messija. Klub će nastojati pronaći osobu koja je bacila bocu i doživotno će mu biti zabranjena posjeta na Mestalli. Valencia ima politiku nulte tolerancije na takve akcije i rigorozno provodi sve mjere sigurnosti", navodi se na zvaničnoj stranici Valencije.