Nogomet
0

Messi od venecuelanskih fanova pobjegao u pilotovu kabinu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nakon što je u utorak s reprezentacijom Argentine izgubio kod Venecuele u susretu drugog kola južnoameričkih kvalifikacija, Lionel Messi doživio je nešto kasnije još jedan šok.

Utakmica je igrana u veneceulanskom gradu Barceloni, iz koje se navečer Messi komercijalnim letom planirao prebaciti do Caracasa, iz kojega bi potom, u društvu trojice saigrača (Ever Banega, Javier Mascherano i German Denis) te dvojice pomoćnih trenera, odletio za Evropu.

Da bi izbjegli nastanak gužve u avionu, nadležni su organizirali da se najbolji nogometaš svijeta ukrca kao posljednji putnik, uz već prigušena svjetla. Operacija je, međutim, propala jer je neko od putnika prepoznao Argentinca. Venecuelanski dnevnik El Universal piše da je praktički cijeli avion, oni mlađi a također i stariji putnici, u stampedu krenuo prema prednjem dijelu aviona, namijenjenom VIP-putnicima. Messiju, uhvaćenom u zamku, nije preostalo ništa drugo doli pobjeći u kabinu kapetana.

Premda je putnicima ulazak u kabinu strogo zabranjen na visini manjoj od deset hiljada metara, kapetan i stjuardese shvatili su da, ako ne naprave iznimku, avion neće poletjeti na vrijeme. Da bi smirili strku, posjeli su Messija do upravljačkih komandi.

Avion je nakon nekoliko trenutaka uspio poletjeti, a uporni putnici su, nakon što se avion podignuo, drugi put masovno krenuli prema saputnicima u prvoj klasi. Umorni i razočarani Banega, Mascherano i Denis dali su se na potpisivanje autograma i fotografisanje.

Messi je sve vrijeme leta boravio u kapetanovom prostoru. No, po slijetanju aviona na pistu u Caracasu, izašao je među putnike i pristao se fotografisati.