Pele
0

"Messi neće obilježiti Svjetsko prvenstvo"

Totalsport
Pele (Foto: Reuters)
Pele (Foto: Reuters)
Brazilska legenda svjetskoga nogometa, Pele, ne smatra da će Argentinac Lionel Messi, čija je forma u posljednje vrijeme za Barcelonu briljantna, obilježiti Svjetsko prvenstvo.

Napadač s najviše pogodaka u istoriji nogometa pritom više očekuje od Portugalca Cristiana Ronalda, kao i od svog sunarodnjaka Robinha.

Mnogo se posljednjih dana priča o tome da će Messi, osvoji li s argentinskom nogometnom reprezentacijom Mundijal, i službeno postati najbolji argentinski, a možda i svjetski nogometaš svih vremena. Prestići će, tvrdi se, na listi najboljih svog aktuelnog selektora Diega Maradonu. No, Pele, kojeg se također smatra možda i najboljim svih vremena, ne misli da će to biti slučaj.

"Ne možemo reći da će Messi biti igrač koji će obilježiti SP. On je sjajan nogometaš, koji izuzetno dobro igra za Barcelonu, ali u dresu reprezentacije on igre na tom nivou ne pokazuje. Cristiano je, s druge strane, vrhunski igrač, a Robinhova forma je u porastu. Njih dvojicu vidim kao igrače koji bi mogli obilježiti turnir u Južnoafričkoj Republici", veli Pele koji je oko prognoze mogućeg pobjednika tek rekao:

"Argentina nije dobra u ovom trenutku, no ima naviku igranja na velikim takmičenjima. Englezi, pak, dolaze s jakom ekipom".