Kupio je na Ibizi
219

Messi ne može legalizovati vilu vrijednu 11 miliona eura, primoran je na drastičan potez

H. H.
Messi i njegova supruga proveli su određeno vrijeme u svom domu na Ibizzi (Foto: Instagram)
Messi i njegova supruga proveli su određeno vrijeme u svom domu na Ibizzi (Foto: Instagram)
Zvijezda PSG-a Lionel Messi kupio je vilu na Ibizi vrijednu 11 miliona eura, ali odmah se suočio s neočekivanim problemima.

Argentinac je kupio imanje na zapadnoj obali Ibize od švicarskog biznismena Philippea Amona, a kako tvrde ugledne španske novine Periodico de Ibiza, ugovor je finaliziran 3. februara.

Ipak, kako tvrdi pomenuti list, vila ima problema sa legalizacijom i još nije dobila upotrebnu dozvolu - dokument koji izdaje agencija lokalne samouprave koji potvrđuje da je u stanju optimalnom za život.

Problemi legalizacije vezani su za izgradnju nekoliko soba u garaži nekretnine, koji su se pojavili prije Messijeve kupovine, navodi list.

Advokat koji zastupa sedmostrukog osvajača Zlatne lopte sada je u pregovorima sa zvaničnicima lokalne gradske uprave kako bi pokušao riješiti probleme. Messi će vjerovatno morati srušiti sobe koje nisu bile dio prvobitnih planova u novoizgrađenom imanju kako bi dobio saglasnot za legalizovanje imovine.

Periodico de Ibiza izvještava da su, uprkos problemima s planiranjem, Messi i njegova supruga proveli određeno vrijeme u svom domu na Ibizi ovog ljeta.