Naljutio ga je
16

Messi na Instagramu otpratio nogometaša koji je postigao gol godine, sve zbog Ronalda

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Najbolji nogometaš svih vremena Lionel Messi na društvenoj mreži Instagram odnedavno ne prati mladu zvijezdu Manchester Uniteda Alejandra Garnacha, a za sve je indirektno "kriv" Cristiano Ronaldo.
O tome je govorio legendarni Rio Ferdinand u podcastu "Vibe with Five", gdje je s javnošću podijelio informacije o odnosu Messija i mladog Garnacha koji je proteklog vikenda postigao gol godine u pobjedi Uniteda nad Evertonom od 3:0.

"Messi ga je otpratio jer je Garnacho izašao i rekao da ga nije briga za njega i da je Ronaldo najveći nogometaš svih vremena. Čak je i Aguero bio šokiran i smatrao je da to ne može reći. Zbog toga mi se sviđa Garnacho. Jednostavno ga nije briga", rekao je Ferdinand o odnosu dva saigrača iz reprezentacije Argentine.

@kiricochoshow Messi unfollowed Garnacho because of this 😳😕 (via @FIVEUK ♬ skyfall - favsoundds

Kao šlag na tortu cijele priče došla je proslava Garnacha nakon što je postigao pomenuti gol makazicama protiv Evertona, kada je oponašao Ronalda.

"Ja sam Ronaldov čovjek. Ko je najbolji svih vremena? Ronaldo", rekao je jednom prilikom Garnacho.

Garnacho ima tek 19 godina, a član Uniteda je posljednje tri. Na Old Trafford je stigao 2020. godine iz omladinske škole Atletico Madrida. Upisao je već tri nastupa za reprezentaciju Argentine.