{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Messi je na putu da bude najbolji ikada"

T
8.4.2010. u 09:59
0
0
"Messi je na putu da bude najbolji ikada"
0
"Messi je na putu da bude najbolji ikada"
Diego Maradona (Foto: AP)
Svjestan da ima najveći nogometni dragulj u svojim redovima selektor argentinske reprezentacije Diego Maradona tvrdi da je Lionel Messi na najboljem putu da postane najbolji nogometaš svih vremena.
"On je na nivou elite, najbolji na svijetu i ključan u Barceloninim uspjesima", kaže Maradona kojeg su mnogi spremni i danas nazvati najboljim koji je ikada igrao na nogometnim terenima.

Blistavu karijeru Maradona je kompromitirao izvan terena izletima na "drugu stranu", u svijet droge i alkohola, pa su mnogi spremni počitnuti mu uspjehe i najboljim svih vremena proglasiti Pelea. Svjestan onoga što vrh nudi, argentinski selektor upozorava svog igrača.

"Potrebna mu je privatnost i odmak od svega kako ne bi ponovio neke moje greške. Porodica i djevojka jedino su važni", kaže Maradona.

"Messi će okončati kontroverzu Maradona-Pele. Najbolje od svega je to što je Messi Argentinac, pa će Brazilci, Španci, Nijemci, Francuzi i Talijani morati priznati da je najbolji na svijetu rođen u ovoj zemlji."

"Razgovarao sam s njime oči u oči nekih dva sata nakon prijateljske utakmice u Njemačkoj, riješili smo mnoge stvari. Rekao sam mu što se meni dogodilo i upozorio da svake sedmice nudi novo dokazivanje. Dodao sam i da je moja karijera završena, a da on tek stvara svoju nakon koje će se vidjeti tko je bio najbolji ikada. Na dobrom je putu da to bude on", zaključio je Maradona.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: