Govorio za DAZN
28

Messi izdvojio tri najvažnija gola u karijeri: Dva je postigao Manchester Unitedu

N. K.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Argentinski napadač Lionel Messi (32) izdvojio je za njega tri najbitnija gola od 716 koliko ih je do sada postigao u svojoj prebogatoj karijeri.

"Svoje golove cijenim po važnosti, a ne po ljepoti. Uvijek sam to govorio. Onda su to dva gola u finalima Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, a uvijek se sjetim i gola u polufinalu Lige prvaka protiv Reala u Madridu. Taj je gol poseban zbog važnosti, polufinala i to još protiv Reala. Trebao bi ih opet sve jednom pogledati da bih odabrao svoje najdraže golove", rekao je Messi za DAZN.

Prvi od pomenutih golova postigao je 2009. godine u Rimu kada je u 70. minuti glavom matirao Edwina va der Sara i potvrdio pobjedu Katalonaca.

Dvije godine kasnije s dva pogotka donio je Barceloni pobjedu nad Realom 2:0 u Madridu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka, a posebno je dojmljiv bio drugi iz 87. minute.

Naime, povukao je loptu s 40-ak metara, potom prošao pet Realovih igrača te postigao pogodak desnom nogom Casillasu za 2:0.

Treći bitan gol za Messija postigao je u Londonu ponovo protiv Uniteda, kada je u 54. minuti s 20-ak metara savladao Van der Sara i najavio novu evropsku titulu.