Nogomet
0

Messi: Izborit ćemo Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ponajbolji svjetski nogometaš Lionel Messi siguran je da će nastupiti s Argentinom na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici.
  • Bit ćemo na Svjetskom prvenstvu. Želimo to i borit ćemo se za to – izjavio je Messi španjolskim novinarima po povratku Barcelonine momčadi iz Santandera, gdje je 22-godišnji Argentinac u 4-1 pobjedi gostiju nad domaćim Racingom zabio dva gola.

  • Igrati za Barcelonu i Argentinu nije isto. U Barceloni sa suigračima treniram svaki dan, sa suigračima u reprezentaciji nemam tu mogućnost. Činim sve što mogu da bih podigao razinu svoje igre u nacionalnom dresu. Želim za reprezentaciju igrati igrati jednako dobro kao što igram u Barceloni. Znam da to mogu.

  • Istina je da sam u Barceloni okružen sjajnim igračima. Međutim, okružen sam njima i u Argentini. Argentina ima u sastavu pregršt igrača dovoljno dobrih za Barcelonu. Istina je, međutim, da ne mogu utakmice dobivati sam. Daleko od toga. To je odgovornost čitave momčadi.

U razgovoru za Argentinski radio Messi je opovrgnuo glasine iz tamošnjih medija da izbornik Maradona s njim više ne želi razgovarati.

  • Naš je odnos fantastičan, kao što je je i odnos između njega i drugih nogometaša.

Na kraju je i osudio napise da su nogometaši iz argentinske lige motiviraniji igrati za Argentinu od onih koji igraju u Europi, jer da “oni igraju samo za novac”.

  • To je jedna od najužasnijih stvari koje sam čuo. Naravno da nam je svima stalo do dresa. Da nije, ne bismo putovali skroz do Australije ili gdje već sve nismo igrali. Da nam je do novca, nitko ne bi niti dolazio iz Europe u Argentinu. Svi bismo ostajali tamo. Žalosno je da rezultati ne idu dobro, no i to će se promijeniti.

  • Ne možemo se više zamarati tim smećem. Moramo ostati smireni i odraditi uspješno kvalifikacije. Ova zemlja voli nogomet i zato se moramo svi držati skupa.