Nezvanična himna
89

Messi izazvao euforiju u rodnom gradu, na zabavi zapjevao omiljenu navijačku pjesmu

N. K.
Messi se pojavio na zabavi (Foto: Screenshot)
Messi se pojavio na zabavi (Foto: Screenshot)
Iako se većina nogometaša vratila klupskim dužnostima nakon učestvovanja na Svjetskom prvenstvu u Kataru, najbolji igrač Mundijala Lionel Messi nalazi se u rodnom Rosariju gdje je prisustvovao jednoj rođendanskoj proslavi.

Naime, rodica PSG-ovog napadača proslavila je 15. rođendan, a kada se Messi pojavio na zabavi odmah je krenula pjesma posvećena njemu i legendarnom Diegu Armandu Maradoni.

Pjesma Muchachos bila je omiljena među navijačima Argentine u Kataru, nazivali su je čak i nezvaničnom navijačkom himnom, a sada ju je na zabavi zapjevao i sam Messi.

Inače, navijačka pjesma ima jednostavnu radnju i u njoj se pjeva o nadi da mogu osvojiti novu titulu svjetskog prvaka, dok Maradona pohod ka tituli prati sa neba i navija za Messija.

"Momci, sada se opet nadamo, hoću da osvojimo treću titulu. Hoću da budemo svjetski prvaci! A Diega možemo vidjeti kako s neba navija za Lionela", dio su riječi ove pjesme.

[TWITTER]1602770235895189505[/TWITTER]

Podsjetimo, Messi je u svom posljednjem pokušaju na Svjetskom prvenstvu uspio podići trofej i na taj način obradovao cijelu Argentinu.

Na proslavi titule prvaka svijeta prisustvovalo je oko 5,5 miliona ljudi, a bilo je i povrijeđenih.