Guardiola se morao predomisliti
0

Messi ipak igra u Seulu

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Trener Barcelone Josep Guardiola planirao je izostaviti svog najboljeg igrača, Argentinca Lionela Messija, iz prijateljske utakmice protiv All Stars tima Južnokorejske lige u srijedu. Ipak, neće to učiniti.

"Messi neće igrati. Odradio je samo jedan trening nakon povratka s odmora. Nije još spreman, njegov nastup bio bi riskantan i sa zdravstvenog aspekta", poručio je Guardiola u utorak popodne.

No, samo nekoliko sati kasnije se predomislio. Ili se morao predomisliti. Organizatori su, naime, kako piše Marca, čak zaprijetili i sa suspenzijom utakmice, te povratom novca gledateljima za ulaznice. Južnokorejska televizija je poručila da ne kani prenositi utakmicu Barcelone B, aludirujući da bi, bez osmorice španskih reprezentativaca i Messija, Barca doista ponudila tek drugi sastav u Seulu.

Možda je i ključna bila stavka iz ugovora, u kojem stoji da Messi "mora odigrati barem pola sata". U suprotnom, Barcelona bi ostala bez dva miliona dolara garancije, a još bi morala platiti i 200.000 penala.

Inače, Guardiola je još jednom, po ko zna koji put, osvrnuo i na priču oko potencijalnog transfera Cesca Fabregasa iz Arsenala u Barcelonu: "Prelazni rok traje do kraja mjeseca. Spremni smo na obje opcije, da Cesc pređe u naše redove i da ne pređe. Naravno, učinit ćemo sve što možemo za prvu varijantu."