Nakon utakmice Superkupa
22

VIDEO / Messi i Ronaldo izbjegli međusobni pozdrav na terenu

Klix.ba
Poznato je koliki su rivali španski giganti Barcelona i Real Madrid, a u sinoćnjem susretu ovih dviju ekipa u okviru španskog Superkupa, zvijezde ovih klubova, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, to su potvrdili pred kamerama.

Uzvratni susret u Superkupu Španije na stadionu Santiago Bernabeu bio je pravi praznik fudbala. Prva utakmica na stadionu Camp Nou u Barceloni završena je pobjedom Katalonaca rezultatom 3:2. No, Kraljevi su u uzvratu u Madridu slavili rezultatom 2:1 i tako sa više postignutih golova u gostima osvojili prvi trofej u novoj sezoni.

Svaki El Clasico ima svoju draž, a gledatelji itekako mogu osjetiti rivalitet između ljutih protivnika. Tako je bilo i u sinoćnjem susretu, a rivalitet su na kraju susreta najbolje pokazale zvijezde Barce i Reala, Messi i Ronaldo. Dok su se ostali igrači međusobno pozdravljali, srdačno ili ne, nebitno, Messi i Ronaldo su se međusobno izignorisali. Pozdravio se Messi sa sudijama, to je učinio i Ronaldo, a u međuvremenu su hladno prošli jedan pored drugog.

Teško je vjerovati da se radi o slučajnosti i da se dva fantastična fudbalera nisu primijetili, jer je Messi, kada je prišao Ronaldu, spustio glavu i krenuo dalje. Da li njihov gest ima opravdanje i da li je prikladan fudbalskim veličinama koje su primjer mladim generacijama, prosudite sami.