Ligue 1
963

Messi i Neymar se smješkali i uživali na tribinama pa strepili za pobjedu PSG-a

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Ekipa PSG-a pobijedila je Strasbourg u susretu 2. kola francuske Ligue 1 rezultatom 4:2, a iako su Parižani u prvom poluvremenu imali vodstvo od 3:0, na kraju su strepili za trijumf u ovom meču.
Uoči utakmice organizovano je i predstavljanje novih igrača pred navijačima na tribinama Parka prinčeva. Uz Messija, predstavljeni su Georginio Wijnaldum, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma i Achraf Hakimi.

U takvoj sjajnoj atmosferi PSG je odmah došao u vodstvo, a strijelac gola bio je Icardi u trećoj minuti. Za samo dvije minute od 25. do 27. minute PSG postiže još dva gola preko Mbappea i Draxlera, nakon čega se činilo da je riješeno pitanje pobjednika.

Nakon toga kamere su često prikazivale raspoložene Messija i Neymara u svečanoj loži kako časkaju i uživaju u igri svog tima, no sve se promijenilo za samo deset minuta od 53. do 64. minute kada je Strasbourg preko Gameira i Ajorquea postigao dva pogotka.

Od velike prednosti Pariz je strepio za trijumf u ovom susretu, no da će doći do pobjede bilo je jasno u 81. minuti kada je Djiku dobio dva žuta, odnosno crveni karton. Konačnih 4:2 postavio je Sarabia u 86. minuti.

Treba reći i to da je za Strasbourg 76. minuta odigrao bh. igrač Sanjin Prcić te da je naš igrač prikazao sasvim korektnu partiju.

PSG-u je ovo druga pobjeda u ovoj sezoni, dok je Strasbourg upisao drugi poraz. U narednom meču PSG će igrati protiv Bresta u gostima.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore