Copa America
54

Messi i Armani spriječili novi poraz Argentine

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Argentine i Paragvaja podijelili su bodove u 2. kolu Copa Americe odigravši neriješeno 1:1 te su tako produžili neizvjesnost u vezi s plasmanom u narednu fazu.

Argentinci su opet loše odigrali nakon poraza od Kolumbije u prvom kolu, dok su Paragvajci djelovali kao puno bolja ekipa.

Takvu igru krunisali su u 37. minuti kada je Richard Sanchez pogodio donji ugao gola Argentine za 1:0, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Lionel Messi je izjednačio u 57. minuti pogotkom iz penala nakon što je lopta prije toga u šesnaestercu pogodila Ivana Pirisa u ruku, te poslije konsultacija s VAR sobom.

Paragvaj je samo pet minuta kasnije imao šansu da Argentincima nanese novi poraz, ali je golman Franco Armani odbranio udarac Derlisa Gonzaleza iz penala i tako spasio Argentinu veće blamaže.

Argentina nakon dva odigrana kola ima samo jedan bod i nalazi se na četvrtom mjestu grupe B. Paragvaju je ovo drugi bod koji je trenutno dovoljan za drugo mjesto iza lidera Kolumbije koja ima maksimalnih šest bodova.