Nogomet
1

Messi hat trickom do šestog mjesta Primerinih strijelaca svih vremena

Totalsport
Leo Messi (Foto: AFP)
Leo Messi (Foto: AFP)
Argentinski nogometni genije Lionel Messi postigao je hat trick u prvom poluvremenu utakmice 3. kola španske Primere, u kojem je njegova Barcelona gostovala kod Valencije.

Katalonci su slavili 3:2, a Messi je svoje pogotke postizao između 11. i 41. minute prvog poluvremena. Argentinac je uz nova tri pogotka stigao do brojke od 220 golova u Primeri, što ga svrstava na šesto mjesto svih vremena. Posljednjim je pogotkom pretekao Quinija, bivšeg igrača Sporting Gijona i Barcelone, koji ih na svom kontu ima 219.

Vodeći čovjek po broju pogodaka u historiji najvišeg razreda španskog nogometa je Telmo Zarra, koji je u 277 utakmica postigao 251 pogodak. Messi je do sada odigrao 248 utakmica u dresu Barcelone. Za očekivati je da bi u narednih 10-ak utakmica Messi mogao skočiti sa šestog na treće mjesto koje drži Realova legenda Raul sa 228 golova.

Spomenimo i da je posljednjim pogotkom na utakmici za Barcelonu Argentinac stigao do brojke 100 kada su u pitanju golovi u gostima. Za to mu je bilo potrebno 125 utakmica.