Nogomet
0

Messi, Eto'o i Henry zabijaju kao rukometaši!

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tri Barcelonina napadača mogla bi do kraja sezone doseći čarobnu brojku od sto golova u svim natjecanjima...

Velike zasluge za genijalne Barçine igre nosi kreativni vezni red, u kojemu prednjače reprezentativci i europski prvaci Xavi i Iniesta, ispred Keite i Tourea, no najupečatljivija je napadačka trojka, najefikasnija u modernom španjolskom nogometu.

Malo tko na svijetu igra s tri napadača, ali Josep Guardiola ima takvu trojku da bi bio grijeh izostaviti ijednog. Messi-Eto'o-Henry, gledano s desna, najbolji je tercet na svijetu sa 69 golova postignutih u Primeri.

S tim učinkom, Barçin je trio izbio na drugo mjesto najefikasnijih trija u historiji Primere, ispred Realovih Puskasa (28), Di Stefana (21) i Del Sola (17) iz 1960/61. Prva je i dalje Realova navala iz 1960. sa 79 pogodaka.

Za Messija su to bili prvi pogoci na Bernabeuu, dok je Henry već zabio i kao član Arsenala i Barçe. Zbrajajući učinak u svim natjecanjima, ovaj je tercet ostvario još fenomenalniji pothvat od 94 pogotka u Primeri, Kraljevom kupu i Ligi prvaka!

Messi je sveukupno na čelu s 36 pogodaka (23+5+8) i s ovakvom bilancom, mali Argentinac sigurno kroči i prema Zlatnoj lopti i prvoj FIFA-inoj nagradi. Eto'o ih na računu ima 32, a preporođeni Henry, kojeg su mnogi otpisivali nakon prošle, prosječne sezone - 26.