Nogomet
0

Messi apeluje na AFA-u: "Zadržite Batistu!"

Totalsport
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi (Foto: AP)
Lionel Messi, najbolji argentinski nogometaš, izjavio je za španski AS da bi volio kad bi vršitelj dužnosti argentinskog selektora Sergio Batista i službeno bio imenovan na dužnost.

Time je šefovima iz Argentinskog nogometnog saveza (AFA) napadač Barcelone jasno sugerirao da zaposle stručnjaka koji privremeno vodi brigu o reprezentaciji nakon odlaska Diega Maradone, i s kojim Messi, kao i velika većina aktuelnih reprezentativaca, poput Mascherana, Di Marije ili Agüera, ima izrazito pozitivno iskustvo iz Pekinga; na Olimpijskim je igrama prije dvije godine Batista odveo Argentince do zlata.

"Želim da Batista ostane selektor jer se s njim osjećamo ugodno. Sviđa mi se njegova koncepcija igre, a poznajemo ga i duže vrijeme. Njegov je stručni štab također vrlo dobar", odredio se Messi.

S Batistom ili bez njega, kako god situacija oko novog selektora završi, Messi se nada da će pred vlastitom publikom on i saigrači idućeg ljeta osvojiti Copa Americu.

"Ne smijemo propustiti priliku trijumfirati pred našim navijačima. To je fantastična prilika da napokon usrećimo nogometne fanove u Argentini."