Nogomet
28

Mešanović: Zadovoljni smo obavljenim pripremama u Rovinju

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nogometaši Čelika vratili su se sa priprema iz Rovinja gdje su od tri pripremne utakmice zabilježili dvije pobjede i jedan poraz.

Izabranici Nizaha Hukića su na pripremama u Rovinju zabilježili pobjede nad ekipom Šenčura rezultatom 4:3, te ekipom Triglava 3:1, dok je poraz od 3:0 Zeničanima nanio Rudar Velenje. Najefikasniji u redovima Čelika na pripremama bio je Jasmin Mešanović, koji je u razgovoru za Klix.ba kazao kako je zadovoljan odrađenim poslom.

"Što se tiče samih priprema možemo biti zadovoljni odrađenim. Mislim da smo dobro pripremljeni fizički i da nam ovaj preostali dio priprema daje snagu da odradimo što nismo uspjeli u Rovinju zbog vremenskih nepogoda. Što se mene tiče, odradio sam dobro i zadovoljan sam i sa treninzima i sa igrom na terenu, a golovi su plod rada na treninzima", kazao je Mešanović koji je u dvije utakmice postigao četiri gola.

Na pripreme u Rovinj sa Zeničanima su krenuli i Fenan Salčinović i Petar Bašić, koji će crno-crvene boje braniti do kraja prvenstva. Mešanović je istakao da je bilo teško raditi u Rovinju, ali da se ekipa usavršava.

"Mislim da se još tražimo i da još neke sitnice trebamo popraviti u našoj igri. Teško je bilo u Rovinju na poplavljenim i blatnjavim terenima igrati, ali sve u svemu svi zajedno možemo biti zadovoljni odigranim utakmicama. Zadnja utakmica nas je malo razbudila i došla nam je u pravi momenat", dodao je Mešanović.

Ostatak svojih priprema nogometaši Čelika će odraditi u Zenici, gdje će odigrati i kontrolnu provjeru pred sami nastavak prvenstva. Ambicije su i dalje iste u redovima Čelika, a to je izboriti nastup u Evropi preko takmičenja u Kupu BiH.

"Navijači su svjesni da preko lige teško možemo šta uraditi, ali kroz kup takmičenje možemo pokušati doći do Evrope. Ovom prilikom bi već sada pozvao sve navijače koji vjeruju u ovu ekipu i koji su istinski navijači da dođu na prvo kolo u nastavku sezone i da nam pomognu da dođemo do pobjede", kazao je Mešanović.

Napadač Čelika za kraj razgovora je istakao da nije opterećen golovima te da je puno bitnije zdravlje sa čime dolaze i golovi.