Napadač Maribora
36

Mešanović: Nisam se odazvao Prosinečkom jer sam se želio temeljito pripremiti

Klix.ba
Jasmin Mešanović (Foto: NK Maribor)
Jasmin Mešanović (Foto: NK Maribor)
Napadač Maribora Jasmin Mešanović je za zvaničnu stranicu kluba iz Slovenije, između ostalog, govorio i o razlozima zbog kojih se nije odazvao pozivu selektora Roberta Prosinečkog za utakmice u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvobitno se pojavila informacija kako klub ne pušta Mešanovića, ali je to nedavno demantovao Mariborov sportski direktor Zlatko Zahovič, otkrivši da je napadač sam donio odluku da ne putuje na američku turneju.

"Poznato je da sam dobio poziv za nastup u reprezentaciji BiH, ali sam odlučio da ostanem sa svojim timom. Želio sam se temeljito i optimalno pripremiti za drugi dio sezone. Mislim da sam donio pravu odluku. Kako me neko ne bi pogrešno shvatio, moram naglasiti da mi je čast i zadovoljstvo što sam dobio poziv u A tim svoje zemlje. Stručni štab će me pratiti i to mi je veliki motiv za budućnost. Sretan sam što sam bio na spisku, ali to nije službeni FIFA-in termin. Usred smo priprema, a samo u najboljoj formi mogu biti od najveće koristi klubu i reprezentaciji. Nadam se da svi razumiju moju odluku. Uradit ću sve da ostanem među kandidatima za reprezentaciju i za naredne utakmice", rekao je Mešanović.

Napadač se s ekipom nalazi na priprema u Turskoj, a svjestan je jake konkurencije u Mariboru, gdje će se boriti za mjesto u vrhu napada.

"To je velika prednost Maribora. Jaka konkurencija je dobrodošla i donosi napredak. Poznato je da niko nema sigurno mjesto u ekipi. Minuti na terenu zavisit će od rada na treningu i zato sam ostao u timu", istakao je napadač.

Mešanović je u jesenjem dijelu sezone odigrao 29 utakmica za Maribor u svim takmičenjima. Postigao je devet golova i tome dodao pet asistencija.