Lider se pojačao
55

Mešanović i zvanično novi igrač FK Sarajevo: Već sam igrao na Koševu i znam šta me čeka

K. H.
Foto: fksarajevo.ba
Foto: fksarajevo.ba
Bh. napadač Jasmin Mešanović nakon ranijih najava i zvanično je postao novi igrač FK Sarajevo, a u izjavi za službenu stranicu rekao je da s nestrpljenjem očekuje da zaigra u bordo dresu.
"Nakon što su danas kompletirani ljekarski pregled i druge neophodne procedure, Jasmin Mešanović i zvanično je postao novi igrač FK Sarajevo", piše na zvaničnoj stranici Sarajeva.

Mešanović je u prvoj izjavi kazao da mu je velika čast što je potpisao ugovor sa ovim klubom i da je svjestan šta ga čeka - velike ambicije, naporan rad i igranje svake utakmice na pobjedu.

"Velika je čast potpisati ugovor sa FK Sarajevo. Znam šta me u novom klubu čeka - ambicije su velike, nema prostora za opuštanje i svaka utakmica se igra kao da je posljednja. Već sam igrao na Koševu znam da je uvijek bila dobra atmosfera te se nadam kako ću što prije imati priliku zaigrati i pred našim navijačima", istakao je Mešanović.

Koordinator za sportski segment Emir Hadžić za Jasmina je rekao da će se sigurno brzo uklopiti u novi kolektiv te kako je on igrač koji ima iskustvo igranja utakmica u Evropi, ali i našoj Premijer ligi BiH u koju se iz Slovenije vratio.

"Jasmin je igrač koji ima mnogo iskustva u igranju utakmica u evropskim takmičenjima, ali je također upoznat i sa kvalitetom i načinom igranja u Premijer ligi BiH. Sigurni smo da će se vrlo brzo uklopiti s ostalim igračima i da će se odlično nadopunjavati na terenu. S obzirom na to da je liga u Sloveniji već počela, on je kompletirao pripreme i bez problema može pratiti ostatak ekipe", rekao je Hadžić.

Mešanović je u ovoj sezoni odigrao 18 utakmica za NK Maribor u kojima je ostvario učinak od tri gola i dvije asistencije. U Premijer ligi postigao je 47 pogodaka na 142 utakmice što ga čini 12. najefikasnijim igračem u historiji ovog takmičenja.