Ostaje na Koševu
27

Mersudin Ahmetović produžio ugovor sa FK Sarajevo do ljeta 2020. godine

Klix.ba
Foto: FK Sarajevo
Foto: FK Sarajevo
Nakon Marka Mihojevića i Bojana Pavlovića, još jedan jako važan igrač našeg kluba je potpisao novi ugovor i produžio svoju vjernost našem klubu.

Naime, u jutarnjim satima današnjeg dana, najbolji strijelac jesenjeg dijela prvenstva, Mersudin Ahmetović, potpisao je novi, dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo, te ostaje član našeg kluba do 30. 6. 2020. godine.

"Drago mi je što sam produžio svoj ugovor. Mogu reći da sam zaista motivisan i želim pružati što bolje partije u nastavku sezone. Koristim priliku da se zahvalim klubu na ukazanom povjerenju, kojeg ću, vjerujem, opravdati", rekao je Ahmetović, dodavši:

"Osjećam se zaista lijepo u Sarajevu, zavolio sam ovaj grad, ljude, klub i drago mi je što nastavljamo saradnju. Iza nas je jedna dobra polusezona i nadam se da ćemo iskoristiti ove zimske pripreme na najbolji način, kako bi u proljetnom dijelu sezone igrali još bolje i donijeli radost našim vjernim navijačima", kaže Ahmetović.

Naš napadač je u jesenjem dijelu sezone odigrao 16 utakmica, postigao 13 golova uz pet uspješnih asistencija, a ukupno je u dresu Sarajeva na 56 zvaničnih utakmica postigao 25 golova.

"Kako je vrijeme odmicalo, meni je bilo sve jasnije da upravo u Sarajevu želim okončati svoju karijeru i po svemu sudeći tako će i biti. Naravno, sretan sam zbog toga, jer je Sarajevo ponajveći klub u Bosni i Hercegovini i čast je nositi ovaj dres", zaključio je Ahmetović.

Prije nego što je došao u redove Sarajeva sredinom 2016. godine, Ahmetović je još nastupao za Slobodu, Volgu, Zhetysu, Rostov i Salyut Belgorod.