Povrede presudile
172

Mensur Mujdža okončao igračku karijeru

Piše: O. T.
Mensur Mujdža (krajnje desno) u duelu protiv Lea Messija. (Foto: EPA-EFE)
Mensur Mujdža (krajnje desno) u duelu protiv Lea Messija. (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih desnih bekova u historiji reprezentacije Bosne i Hercegovine Mensur Mujdža odlučio je okončati profesionalnu igračku karijeru. Mujdža je u izjavi za naš portal kazao da su povrede presudile da se relativno rano, u 33. godini života, odluči na ovakav potez.

Posljednji klub s kojim je Mujdža imao ugovor bio je Kaiserslautern, član drugog ranga njemačkog fudbala. Nažalost, Mujdža nije uspio upisati nijedan nastup od dolaska u Kaiserslautern u koji je prešao na ljeto 2016. godine.

"Završio sam karijeru zbog povrede koljena. Bilo mi je veliko zadovoljstvo nastupati za BiH", kazao nam je Mujdža u kratkoj izjavi.

Tokom svoje karijere Mujdža je sedam godina nastupao za Zagreb (2002. - 2009.) i sedam godina za Freiburg (2009. - 2016.) s kojim je nastupio u 100 utakmica Bundeslige.

Debi za reprezentaciju BiH upisao je 10. avgusta 2010. godine u prijateljskom susretu protiv Katara na Grbavici (1:1). Ukupno je upisao 36 nastupa za Zmajeve, a posljednji nastup zabilježio je 13. novembra 2015. godine u prvom meču baraža za Evropsko prvenstvo protiv Irske kada je u Zenici bilo 1:1.

Reprezentacija BiH još uvijek nije pronašla pravu zamjenu za Mujdžu koji će ostati upamćen kao jedan od najboljih bekova u historiji Zmajeva, ali povrede koje su ga mučile tokom posljednjih šest godina uveliko su mu otežale karijeru.