Taktika selektora Brazila
0

Menezes: Moramo igrati poput Njemačke

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor brazilske nogometne reprezentacije Mano Menezes objelodanio je recept kojim će pokušati 2014. godine u domovini osvojiti Svjetsko prvenstvo. Obrazac kako igrati, Menezes je pronašao u "elfu".

Izabrana vrsta koju vodi Joachim Löw ima igru koja plijeni ljepotom, ali i koja donosi rezultat. Upravo to u brazilsku reprezentaciju želi donijeti Menezes.

"Njemačka igra totalni nogomet kojim dokazuje da su stil igranja i timski duh važniji od sastava oformljenog od mnogih nogometnih veličina. Zbog toga je njemačka igra uzor koji i mi želimo kopirati", tvrdi Menezes koji bi u svojoj ekipi volio imati igrača kakvi su Lahm, Schweinsteiger, Özil, Klose i Müller.

"Činjenica je da je Njemačka u ovom trenutku ispred Brazila i da je favorit za osvajanje zlata na SP-u 2014. Mi se pokušavamo vratiti na vrh izgradnjom nove ekipe. Imamo popis na kojem se trenutno nalazi 60 igrača koje treba isprobati. Okosnica tima su nam Kaka i Marcelo iz madridskog Reala, Barcelonin Daniel Alves, Santosev veliki talent Neymar i Milanov napadač Robinho."

Na upit zbog čega je u izabranu vrstu vratio Ronaldinha kojega njegov prethodnik Dunga nije želio povesti na SP u Južnoafričku Republiku Menezes je jasno odgovorio:

"Zato što je on poseban. Kreativan je i od njega mnogo očekujem."