Nakon odgode utakmice
0

Menezes kritikovao Argentinski savez: Ukaljali ste ugled sporta

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Brazilski nogometni selektor Mano Menezes ljutito je kritikovao Argentinski nogometni savez (AFA) zbog odgode prijateljskog susreta dviju reprezentacija.

Slavne južnoameričke reprezentacije Argentina i Brazil, sastavljene od igrača iz domaćih liga, trebale su se u srijedu navečer susresti drugi put u dvije sedmice u sklopu turnira "Superclasico Amerika" u sjevernoargentinskom gradu Restistenciji, tačnije na Estadio Centenariju. Međutim zbog otkazivanja generatora stadion nije mogao biti propisno osvijetljen, te je odgođen do daljnjeg.

"Nisam ovako nešto iskusio dugo vremena, posljednji put vjerovatno u juniorskoj utakmici prvenstva Rio Grande do Sul", rekao je Menezes za O Estado de Sao Paulo.

"Nogometni ugled je ukaljan. Navijači su najvažniji dio nogometa, a Argentinski nogometni savez je pokazao nepoštovanje prema njima odlukom da se utakmica odigra na stadionu koji ne zadovoljava standarde susreta. Nije bilo u redu dovesti gostujuću ekipu u ovakvu situaciju, kao što nije bilo u redu dovesti navijače u situaciju da čekaju utakmicu koja se nije odigrala."

Estadio Centenario, kapaciteta 35.000 mjesta, domaći je stadion ekipe Sarmiento de Resistencia koja igra u četvrtom razredu argentinskog nogometa.

Podsjećamo, igrači dviju ekipa proveli su pola sata na terenu zagrijavajući se i čavrljajući međusobno, sve dok čileanski sudija Enrique Osses nije donio odluku o trajnoj odgodi.

"Bila bi nam to velika pomoć u procjeni igrača, a ovako smo isfrustrirani što smo otputovali tamo za utakmicu koja se nije odigrala", zaključuje brazilski selektor.